پس از تصویب مجلس شورای ملی، نخستین فرستنده تلویزیونی ایران در روز جمعه ۱۱ مهر ماه ۱۳۳۷ با نام «تلویزیون ایران» توسط بخش خصوصی راه اندازی شد و روزانه از ۶ تا ۱۰ شب اقدام به پخش برنامه میکرد. پس از یک سال فعالیت، برنامههای روزانه خود را در تهران به پنج ساعت افزایش داد.
پس از چندی، دولت وقت «تلویزیون ایران» را از بخش خصوصی خرید و با پیوستن «تلویزیون ایران» به «تلویزیون ملی ایران»، پخش دو برنامه تلویزیونی از دو کانال مختلف ادامه یافت. در ادامه، تلویزیون آموزشی به عنوان نسخه جدید «تلویزیون ایران» فعالیت خود را از مهر ۱۳۵۵ شروع کرد. البته در ساعاتی از روز از طریق فرستنده این شبکه، تلویزیون بین المللی نیز برنامههای خود را به زبان انگلیسی، امریکایی پخش میکرد.
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران درفروردین ۱۳۵۸، کمیته ای متشکل از پنج نفر کارشناس سازمان، نخستین طرح تشکیلاتی صداو سیمای جمهوری اسلامی ایران را تهیه کردند. در این طرح «رادیو و تلویزیون ملی» به «صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران» تغییر یافت و پخش شبکه دوم سیما و برنامه های بین المللی تلویزیون تعطیل شد
در سال ۱۳۶۰ به لحاظ تجربه آموزشی رادیو تلویزیون آموزشی و امکانات و نیروی انسانی متخصصی که در این شبکه حضور داشتند، تلویزیون آموزشی به «شبکه دو سیما» به عنوان یک شبکه فرهنگی ـ آموزشی با پخش روزانه ۳ الی ۵ ساعت تغییر نام یافت و در ادامه حدود دو دهه به عنوان شبکه فرهنگی سیمای جمهوری اسلامی، عهده دار اطلاع رسانی، ترویج و تعمیق فرهنگ بلند و متعالی ایران اسلامی برای عموم مردم، به خصوص علاقه مندان و متخصصان حوزه فرهنگ شد.
در اواخر دهه هشتاد(۱۳۸۹) تلاشهایی صورت گرفت تا این شبکه به عنوان شبکه تخصصی کودک و نوجوان تغییر ماهیت دهد، سپس با تعمیم این نگاه به شبکه خانواده و کودک، فعالیت های خود را پی گرفت. پس از آن مجددا ماموریت یافت تا به عنوان شبکه اجتماعی و فرهنگی سیمای جمهوری اسلامی بیشترین میزان پخش برنامه های خود را به موضوعات اجتماعی، فرهنگی، و اطلاعات عمومی اختصاص دهد .همچنین از مرداد سال ۱۳۹۰، پخش روزانه این شبکه به ۲۴ ساعت افزایش یافته است.
از زمستان سال ۱۳۹۳ تا بهار ۱۳۹۵ شبکه دو به عنوان شبکه تخصصی ماموریت جدیدی یافت تا در حوزه مسایل اجتماعی به ایفای نقش بپردازد. هم اینک با عنوان شبکه زندگی با رویکرد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مشغول به فعالیت است.
آدرس
تهران ، خیابان ولیعصر (عج) ، خیابان جام جم ، ساختمان سیما ، شبکه دو سیما
یک دیدگاه اضافه کنید